Aan de slag

Over deze help

We hebben alle hulppagina's op dezelfde manier gestructureerd:

 • Inhoudsopgave - Bovenaan de pagina ziet u een overzicht van de verschillende onderdelen van die specifieke pagina. Door op de link van een onderdeel te klikken, springt u rechtstreeks naar dat onderdeel.
 • Laatste revisie - Onderaan de pagina ziet u wanneer de pagina de laatste keer is aangepast.
 • Historiek - Door op deze knop te klikken, krijgt u een overzicht van de laatste wijzigingen van die pagina.
 • Afdrukken - Door op deze knop te klikken, opent er zich een nieuwe pagina met een afdrukvoorbeeld. Op die nieuwe pagina kunt u nog enkele zaken instellen, zoals het lettertype en de lettergrootte. Vervolgens kunt u de pagina afdrukken.

Rechts bovenaan de pagina vindt u het zoekveld. Geef er de zoektermen in en druk vervolgens op 'Zoeken'. Er opent zich een nieuwe pagina met de resultaten van uw zoekopdracht. De pagina's waarin uw zoekterm(en) voorkomen, worden hier gesorteerd op relevantie.

Veel onderdelen op de hulppagina's verduidelijken we met afbeeldingen. Het is mogelijk dat de schermen niet altijd volledig overeenkomen met wat u ziet in de Fuga-toepassing. Dat kan voorvallen, aangezien er veel toepassingen en schermen beschikbaar zijn in de applicatie.

Indien u opmerkingen heeft over een onderdeel of indien u vindt dat er een deel onduidelijk of incompleet is, kunt u steeds onze ue.satenos|aguf#ksedpleh contacteren.

Overzicht lay-out

aan_de_slag-overzicht2.png

De lay-out van de Fuga-toepassing ziet eruit als op de afbeelding. De inhoud van het centrale scherm verschilt in functie van de actieve module van de applicatie.

(1) Hoofdmenu

De actieve module zal steeds in het groen gekleurd zijn in het hoofdmenu. In de grijze balk is er functionaliteit beschikbaar voor de specifieke tab. De beschikbare modules die in het hoofdmenu staan, zijn:

 • Consultatie - Met deze module beheert u uw consultaties en klanten.
 • Stock - Met deze module beheert u uw stock van (medische) producten.
 • Boekhouding - Met deze module beheert u uw boekhouding en financiën.
 • Docu center - Met deze module beheert u al uw documenten (gerelateerd aan klanten, patiënten, etc.).
 • mijndieren.eu - Onder dit tabblad vindt u de functionaliteit van de mijndieren.eu-applicatie.
 • Instellingen - Fuga is een toepassing die u volledig naar uw hand kunt zetten, door de instellingen sterk te personaliseren.
 • Analyse - Met deze module kunt u veel zaken analyseren, wat zowel uw klantenbestand als de financiële kant betreft.
 • Geavanceerd - Fuga laat u toe in die tab acties uit te voeren die veeleer uitzonderlijk zijn.
Door op het kalendericoon smAgenda18.png te klikken dat zich links bevindt, kunt u de kalender verbergen. Wilt u de kalender terug weergeven? Klik dan nog een keer op het icoon.

(2) Linkse balk

Links bovenaan de pagina vindt u het logo. Door op dit logo te klikken, kunt u ten allen tijde terugkeren naar de beginpagina van de applicatie. Onder het logo kunt u de agenda terugvinden. Zoals eerder vermeld, kan die agenda verborgen worden met het kalendericoon. Verdere hulp omtrent dit onderdeel kunt u op de Agenda-pagina vinden.

(3) Rechterbovenhoek

Rechts bovenaan het scherm vindt u de volgende items terug:

 • Laatste nieuws - Hier kunt u de laatste nieuwtjes met betrekking tot Fuga lezen. In zo'n geval kan het gaan om een aanpassing van het programma, bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit, of om ander relevant nieuws.
 • Kladblok - In het kladblok kunt u aantekeningen maken op praktijkniveau, zodat iedere medewerker van de praktijk die kan lezen.
 • Depotnummer - Fuga biedt de mogelijkheid om met meerdere depots te werken en die te linken aan één klantenbestand. Voor een goede werking selecteert u best het depot waar u op dat ogenblik mee werkt of wilt werken. Meer informatie kunt u op de Instellingen-pagina vinden.
 • Consultatieruimte - Selecteer hier de consultatieruimte waarin u zich op dat moment bevindt. Standaard stelt het systeem de consultatieruimte in die u in Mijn voorkeuren heeft geselecteerd.
 • Kassa - Selecteer hier de kassa die u wilt gebruiken.
 • Gebruikersnaam - Door op uw naam te klikken, kunt u uw persoonlijk wachtwoord aanpassen, zich afmelden van Fuga, uw persoonlijke voorkeuren aanpassen en uw laatste login bekijken. Indien de functie 'Snel wisselen van gebruiker' aanstaat, zal dat ook zichtbaar zijn in dit menu.
 • Help - Door op de 'Help'-knop te klikken, kunt u de link vinden naar onze Wiki, ons contacteren via e-mail en informatie vinden op onze website. De 'Helpdesk (mail)' is opgesplitst in drie categorieën: (1) vraag over Fuga: de klassieke helpdeskvragen; (2) abonnementswijziging: vragen over activatie van extra accounts en/of extra modules (mijndieren.eu, mFuga, Symphony, boekhoud-export); (3) vraag over factuur Sonetas: vragen over de factuur die we u elk kwartaal sturen.

Indien de toepassingen 'Laatste nieuws' en 'Kladblok' geactiveerd zijn, kleuren ze oranje bij ongelezen items.

Initiële instellingen

Alvorens u daadwerkelijk van start kunt gaan met de Fuga-toepassing, moet u eerst enkele gegevens of instellingen invullen.

 • Depotnummer - Het is belangrijk om een depotnummer te linken aan uw praktijkadres.
 • Consultatieruimtes - Het is belangrijk om consultatieruimte(s) toe te voegen aan uw praktijkadres(sen), zodat u consultaties kunt aanmaken. Zonder deze instelling kunt u namelijk geen consultaties invoeren.

Indien uw praktijk meerdere medewerkers heeft, moet u die ook toevoegen. Standaard is er al één medewerker toegevoegd, die toegewezen is aan een gebruikersaccount. Meer informatie hierover vindt u op de Instellingen-pagina.

Wachtwoord wijzigen

U, als huidige gebruiker, kunt uw wachtwoord wijzigen door eerst op uw gebruikersnaam (rechtsboven) en vervolgens op 'Paswoord wijzigen' te klikken. Er opent een nieuw scherm, zoals getoond wordt in de begeleidende afbeelding.

wachtwoord.PNG

Vul hier uw huidige wachtwoord in en het gewenste nieuwe wachtwoord (tweede maal invullen ter controle).

Een wachtwoord moet voldoen aan de volgende eisen: het wachtwoord moet bestaan uit minstens acht en hoogstens twaalf symbolen, waarvan minstens één niet-letter (0123456789!$%&*()_+=-?), één kleine letter en één hoofdletter.