Sms

Fuga gebruikt de sms-gateway 'Clickatell Platform', een herwerkt systeem van Clickatell. Hieronder volgt een geïllustreerd stappenplan.

1. Ga naar de site van Clickatell en klik op 'Sign up' in de rechterbovenhoek.

1.PNG

2. U komt op een pagina waar u een gratis account kunt aanmaken. Vul hier uw gegevens in, vink de 'terms & conditions' aan en klik op 'create free account'.

2.PNG

3. Er wordt een e-mail verstuurd naar het opgegeven e-mailadres, waarin u uw account moet bevestigen. U belandt vervolgens weer op de website van Clickatell. Als de procedure tot nog toe correct is verlopen, verschijnt het volgende op uw scherm.

3.PNG

4. In deze stap moet u uw e-mailadres en wachtwoord weer ingeven. Druk op 'log in'.

4.PNG

5. U komt terecht op het dashboard van uw account, waar u eerst een testtelefoonnummer moet opgeven. Naar dit nummer kunt u een testbericht laten sturen, zodat u zeker kunt zijn dat het systeem volledig operationeel kan functioneren.

5.PNG

6. U vult vervolgens uw gsm-nummer in. Zorg er ook voor dat Clickatell weet dat u vanuit Belgi├ź opereert, door de Belgische vlag te kiezen uit het dropdownmenu. U zult nu een sms krijgen met daarin een cijfercode, dat is de OTP. Vul die code in.

10.PNG

7. Hierna gaat u terug naar het dashboard van uw account en klikt u op 'SMS integrations'.

14.PNG

8. Vul de gevraagde gegevens in en druk op 'next'.

7.PNG

9. Verander het delivery type naar 'standard delivery' en klik op 'next'.

8.PNG

10. Activeer hier de optie 'Convert mobile numbers into international format' en klik nogmaals op 'next'.

15.PNG

11. Klik vervolgens uw testtelefoonnummer aan en klik op 'next'.

11a.png

12. Controleer even de gegevens die u heeft ingevoerd en sla uw sms integration op door op 'finish' te klikken.

12.PNG

13. Tot slot krijgt u een tabel te zien van uw sms integration. In deze lijst is vooral de API key van belang.

13.PNG

14. Kies Clickatell (Platform) in het dropdownmenu van Instellingen => Praktijkvoorkeuren => Sms en kopieer de API key. Druk uiteraard op 'bewaar'.

15. Om de functionaliteit effectief te activeren, moeten er credits aangekocht worden. Voor u credits op uw rekening zet, moet u eerst enkele betalingsdetails ingeven. Klik op uw initialen in de rechterbovenhoek, vervolgens op 'Manage account' en 'Billing & payments'. Vervolledig hier de 'Billing details' en 'Payment methods'.

3%20goed.png

16. Om effectief credits toe te voegen, klik u op 'Balance' in de rechterbovenhoek, specificeer hier een bedrag en klik op 'add to cart'. Binnen uw account bij Clickatell kunt u eveneens opvolgen hoeveel berichten er verstuurd zijn en wat de status is van de beschikbare credits.

Nota: ten slotte verwijzen we hier nog even naar de handleiding van het oudere systeem van Clickatell.