Export lijsten
export-lijsten.png

Wanneer u in het centrale scherm van Fuga lijsten te zien krijgt, van bijvoorbeeld klanten of patiƫnten, dan kunt u die lijsten in de volgende formaten:

  • csv - Dit is de afkorting van Comma Separated Values, een kommagescheiden bestand met andere woorden. Dat zijn waarden die in principe gescheiden worden door komma's, en regels door een enter. De csv-export geeft de kolommen die op het scherm zichtbaar zijn met een kolomhoofding in de taal van de gebruiker. Bij de export van een tabel zal de volgorde die op dat ogenblik op het scherm staat, na bijvoorbeeld gesorteerd te hebben op een bepaalde kolom, behouden blijven.
  • csv_2 - Dit is de afkorting van Comma Separated Values, een kommagescheiden bestand met andere woorden. Dat zijn waarden die in principe gescheiden worden door komma's, en regels door een enter. De csv_2-export geeft alle mogelijke kolommen met een technische benaming in de kolomhoofding (bijvoorbeeld 'TDate'). Bij de export van een tabel zal de volgorde die op dat ogenblik op het scherm staat, na bijvoorbeeld gesorteerd te hebben op een bepaalde kolom, behouden blijven.
  • xml - Dit is de afkorting van Extensible Markup Language, een standaard voor het definiĆ«ren van formele markup-talen voor de representatie van gestructureerde gegevens in de vorm van een platte tekst. Bij de export van een tabel zal de volgorde die op dat ogenblik op het scherm staat, na bijvoorbeeld gesorteerd te hebben op een bepaalde kolom, behouden blijven.
  • pdf_p en pdf_l - Dit is de afkorting van Portable Document Format, een de facto standaard voor de uitwisseling van elektronische documenten en formulieren in hun oorspronkelijke vorm. Deze functie zal uw tabel omzetten in een afdrukbaar bestand, met pdf_p (portrait) voor een verticale schikking en pdf_l (landscape) voor een horizontale schikking. Bij de export van een tabel zal de volgorde die op dat ogenblik op het scherm staat, na bijvoorbeeld gesorteerd te hebben op een bepaalde kolom, behouden blijven.

'Csv' en 'xml' zijn twee universele manieren om data te klasseren. U kunt deze bestanden opslaan op uw computer en de gegevens vervolgens importeren in een ander programma, zoals een tekstverwerker, een rekenblad, een database, etc.